top of page

Purgai Evelyn

Purgai Evelyn

Purgai Evelyn vagyok, 25 éves, Szombathelyen élek. Másfél éve végeztem a szombathelyi Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, anglisztika-amerikanisztika szakon, jelenleg pedig ugyanitt, rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon tanulok.
A munkámnak köszönhetően, mivel napi szinten járom Ausztriát és Magyarországot, mindig lehetőségem adódik szebbnél szebb helyeken edzeni, ami mindig feltölt és motivációt ad.
A sport az, ami teljes mértékben meghatározza az életem, mindig mindent e köré építettem/építek fel. Nagyon nagyon sokat kaptam már magától a sporttól, konkrétan a futástól.
Közép, hosszútávfutó atléta vagyok, már 14 éve versenyszerűen atletizálok, mondhatom, eredményesen. Az atlétikában a 10.000 méteres magyar bajnoki címemre vagyok a legbüszkébb. A futás mellett többször megfordultam már crossfit versenyeken is.
A terepakadály futásba 2015-ben, egy magyarországi Spartan Race (Hungaroring-Mogyoród) alkalmával kóstolhattam bele, majd 2016-ban elindultam még egy versenyen elit kategóriában. Egy barátnőm invitálására, tavaly belekóstolhattam az OCR versenyek világába, újra elindultam a Spartan Race versenyeken is és nagyon megtetszett ez a sportág.

Egyéniben 4 OCR versenyen indultam el 2019-ben, ebből 3-at abszolút kategóriában, a főfutamban megnyertem:
-Pannonhajsza (14 km) - 1. hely
-Vulkan Run - 1. hely
-Légió Race - 1. hely
-Hun Harcos - 3. hely

Csapatban:
-Greiner Cross Challenge - 3. hely
-Malibu Run - 1. hely

A Spartan Race-t illetően az ELIT kategóriában versenyzek. A 2019-es év termései a következők:
-Spartan Race, Nagykanizsa Sprint, Elit női kategória - 3. hely
-Spartan Race, Eplény Sprint, Elit női kategória - 2. hely
-Spartan Race Italy, Alleghe, Dolomiti Sprint, Elit női kategória - 2. hely

Elég nagy tervek, illetve célok fogalmazódtak meg bennem a versenyek hatására az idei évemre vonatkozóan, melyeket szeretnék és meg is fogok valósítani. Úgy gondolom, megvan a kellő motivációm és képességem ahhoz, hogy ezt kivitelezzem. Hatalmas bennem a versenyszellem, a motiváció, a küzdeni akarás, látom a lehetőségeket ebben a sportban.
Igyekszem a lehető legjobbat nyújtani magamért és a csapatért is!

Purgai Evelyn
Purgai Evelyn
bottom of page