top of page

Nagy Kornél

Nagy Kornél

Nagy Kornél vagyok, 33 éves, építőmérnökként dolgozom egy tervező cégnél. Gyerekkorom óta aktívan élek, izgága vagyok. Falusi gyerek lévén a suli utáni bringázásoknak, csavargásoknak az utcalámpák kigyulladása jelezte a végét. Általános iskolában találkoztam először a futással, akkor még nem voltam elég érett hozzá. Középiskolában röplabda és futball, egyetemen tenisz volt a favorit sport. Aztán a néhány éve tartó irodai ülőmunkának köszönhetően elkezdtem iszonyatosan sóvárogni a mozgás után, úgyhogy elkezdtem úszni, saját testsúlyos edzést végezni és krav-magázni.
A futás is visszatért a mindennapjaimba, és 2015-ben el is vesztettem Spartan-szüzességemet. Egyből behúzott az akadályfutás; motivált, hogy egyre jobb és jobb legyek, legyőzzem a tegnapi önmagamat.
Elkezdtem hát egyre hosszabbakat futni az erdőben. Sikerült hamar belátnom, hogy a futást és az akadályfutást igenis külön kell kezelnem. A Spartan versenyek mellé tehát szinte azonnal jöttek a terepfutó versenyek. Mindkettőt ugyanúgy tudtam/tudom élvezni. Egyre több időt töltöttem futással a természetben. Mindamellett, hogy nagyszerű önismereti terápia, alázatot és tiszteletet is nevel az emberbe. A versenyeken és a hétköznapi futásokon nemcsak élményekkel, de nagyszerű barátokkal is gazdagodtam, olyan kapcsolatok köttettek, melyekért örökké hálás leszek. Olyan helyekre jutottam el, amiket soha nem fogok elfelejteni, és még az unokáimnak is mesélni fogok, mint például a 24 órás Spartan Ultra Világbajnokság 2017-ben Izlandon, vagy az Ultra Trail Vipava Valley 2018-ban Szlovéniában. Ezt követően még inkább elmélyedtem az akadályfutásban: megtudtam, mi is az igazán velős OCR verseny, hála a Military Survival Runnak. 2019-től aktívan részt veszek a Magyar Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség (HOCRA) munkájában a Versenyzői Bizottság tagjaként.
Az idei év új lehetőséget tartogat számomra: a Titans of Hungary akadályfutó részlegének csapatkapitánya lehetek, amely poszttal járó valamennyi kötelezettségemet maximálisan komolyan veszem.
Kiemelkedő 2019-es eredményeim:
Spartan Sprint Nagykanizsa – AG 3. hely
Spartan Super Kutna Hora – AG 2. hely
Vulcan-Run 14km – korosztályos 2. hely
III. Extreme Trail Akadályverseny – korosztályos 1. hely
Spartan Sprint Zakopane – AG 2. hely
Military Survival Run – csapat 3. hely
Weekend Warriors Szentes OCR Sprint – korosztályos 2. hely
Spartan Super Poiana Brasov – AG 3. hely
Spartan Sprint Poiana Brasov – AG 3. hely
Dragon Race 12km – absz. 1. hely
Cserépi Trapp futam 30km – absz. 2. hely
Spartan Super Valcianska Dolina – AG 1. hely
I. VIWA Night Trail 14km – absz. 1. hely
2019 Spartan Közép-európai régiós bajnokság AG 3. hely
2019 OCR Magyar Bajnokság összesített korosztályos 1. hely"

Képek forrása: Spartan Hungary (Zsiga Zoltán), Military Survival Run, Dragon Race (Jakab Attila), Spartan Kids Hungary

Nagy Kornél
Nagy Kornél
bottom of page