top of page

Drabbant István

Drabbant István

Drabbant István vagyok, 32 éves, Debrecenben élek feleségemmel és 3 éves kislányunkkal. A Debreceni Egyetem Műszaki Karán végeztem építőmérnökként, és jelenleg a MÁV Zrt-nél dolgozom.
Életem első futóversenyére 2016 októberében mentem el, ami egyből egy Spartan Super volt. Előtte semmilyen komoly sport nem volt része az életemnek, hobby szinten konditerem és bringázás.
A verseny után minden megváltozott, úgy éreztem, hogy végre megtaláltam azt, ami igazán nekem való, így jött az akadályfutás és a terepfutás. A család és a munka mellett az életem többi részét az edzések (futás, cross, falmászás) és a versenyek teszik ki, szinte mindent eköré építek fel tudatosan, hogy minden kerek legyen. Sokkal tudatosabban táplálkozom, más szemmel nézek a világra, a sport megváltoztatott.
2017-2018-as évem a tapasztalatok megszerzéséről szólt többek között, igyekeztem minél több és más-más távú, típusú versenyre elmenni. A 2019-es évben a rengeteg befektetett energiának és időnek köszönhetően jöttek sorban a szép egyéni és csapat eredmények.
Ami pedig a jövőt illeti, és hosszú távú céljaim: a Spartan versenyeket, terveim szerint az AG (30-34 korosztályos) kategóriában folytatom tovább, és itt az első 5-ben végezni. Terepfutás vonatkozásában pedig minél több ultra távú (50 km +) versenyen részt venni.

2019-es eredmények:
Nagykanizsa Spartan Super, Csapat 4. hely, (Open 5. hely)
Eplény Spartan Beast, Open 1. hely
Brasov Spartan Beast, Open 1. hely
Krinyca Spartan Ultra, Csapat 1. hely
Kazincbarcika Spartan Beast, Open 1. hely
Sweden, Are Ultra VB, Open 4. hely
Felsőtárkány Kaptárkő Trail, absz. 18. hely
Boldogkő-Regéc-Füzér Panoráma Trail absz. 15. hely
Románia, Rodnei Skyrace absz. 45. hely
Extreme Trail Pilisszentiván Csapat 1. hely
Extreme Trail Nyíregyháza Csapat 1. hely

Drabbant István
Drabbant István
bottom of page