top of page

Tibike Pályája

Képernyőfotó 2021-01-24 - 22.07.46.png
  • Instagram
  • Facebook Round

A Tibike pályája 2018-ban jött létre abból a célból, hogy a helyi amatőr Spartan csoportnak felkészülési lehetőséget kínáljon a Spartan versenyekre. Kezdetben a pályán pár Spartan akadály volt megtalálható (monkey bar, multirig, magas palánk, balance, dárda, zsákcipelés, Olympos, Z fal, kis palánk, súlyfelhúzás, kötélmászás, slack line, bender, szánhúzás), amely az évek, hónapok során folyamatosan bővült, sőt, elment OCR irányba is.

Ma már a pályán megtalálják a számításukat mind a Spartanra, mind bármilyen OCR versenyre készülő atléták, legyenek amatőrök, félamatőrök vagy akár profik. 

A pályán kb. 35 különböző féle akadály található, amelyek között ma már megtalálható a pack board, irka-firka, kocka. tálca, Ninja 5 lépés, Ninja golyók, MSR kampókéz kötél, Hook, lajhár mászás, Ninja létra, Gibbon, Twister stb.

A pálya lehetőséget kínál többféle edzésformára: elsődleges természetesen az akadályok elsajátítása és gyakorlása. Aki már megtanulta az akadályokat és szeretne versenyszerűen készülni, a pálya és az akadályok körül lehetőség van kis kört futni, itt egy kör hossza kb. 300 m. Aki több futással szeretné kombinálni az akadályedzését, azt nagy kör futására invitáljuk, amelynek hozza lehet 3,6 km vagy 5 km is. 

A kezdők számára megmutatjuk és megtanítjuk az akadályokat, a félamatőröket, amatőröket fejlesztjük, a profiktól tanulunk. 

A Tibike pályája közössége egyre nagyobbra nő, akik egymást ösztönözzük a versenyeken és a jobb eredmények elérésére. Azonban a verseny csak egy dolog, a közöségépítés ugyanilyen fontos számunkra, ezért kisebb összejöveteleket szoktunk szervezni, hogy pályán kívül is jobban megismerjük egymást. Mindenkinek megvan a saját maga célja, amelyhez a pályán történő rendszeres gyakorlás nagy segítséget nyújt.

Heti két közös edzést szoktunk tartani, amely hétköznap kedd vagy szerda, illetve hétvégén szombat. Természetesen egyedi időpont egyeztetésre is nyitottak vagyunk, várjuk csoportok, személyek megkeresését és szívesen látunk Titeket előzetes egyeztetés után! 

A pálya üzemben tartói is sportemberek, néhány szóban rólunk.

Hegedűs Tibor Tibike a pálya tulajdonosa, megálmodója, ötletgazdája. Foglalkozását tekintve katona és kárpitos vállalkozó. Emellett sportol, tolja neki, sokat fut, 5k, 10k, félmaraton betonon, homokon, terepen. Mellette bármikor bemutat bármilyen akadályt (bemelegítés nélkül is, ejnye!, mert ugye mindent a kedves vendégért ). Spartan és OCR versenyeken indul, mellette Geogo-val teljesít instant köröket és elindul sok utcai futóversenyen egyéniben vagy párban, csapatban. Ha akadálysport, ez Tibike számára az OCR. 

Kovács Marianna, Mariann pedig Tibike segítője a pályát illetően. Mariann foglalkozását tekintve cégtulajdonos, vállalkozó, okl. (gépész)mérnök-közgazdász. Sokat dolgozik, ahogy Tibike is és sokat sportol, ahogy Tibike is. Mariann maximalista, amibe belekezd azt csak 100%-osan tudja csinálni, máshogy nem. 

3-szoros kick-box magyar bajnok (light és full contact), kick-box Világkupa 2. és 3. helyezett és semi-contactban magyar bajnoki 2. helyezett.

Most már szeniorban versenyez, 2020-ban a Spartanon Age Groupban kétszer sikerült dobogóra állnia (3. hely), a Spartan 2020-as éves ranglistáján AG-ben 3. lett, összesített nőiben 7. helyezéstért el. A Running Warriors OCR rövid pályás OB-n. AG-ben 3. lett.

2020-ban kis kitérőként elindult a szenior Atlétika OB-n, ahol 3 ezüstérmet és 1 bronzérmet szerzett futó számokban.

Mariann célja egyértelműen a dobogós helyek elérése és a folyamatos versenyzés, javulás.

 

Várunk Titeket szeretettel az ország közepén, Kecskeméten a Tibike pályáján, ahol egy barátságos, figyelmes, emberi közeg és társaság vár rád számos kihívás mellett, amelyet az akadályok szolgáltatnak.

 

Mariann és Tibike

bottom of page