top of page

Felelősségvállalási és COVID-19 nyilatkozat

Az edzésen kizárólag a 2021-es évre érvényes OCR kártyával (versenyengedéllyel és sportorvosi igazolással) rendelkező sportolók vehetnek részt és oda léphetnek be! Az edzésre történő regisztrációkor a sportolónak a regisztrációs felületen - egyéb adatain kívül - meg kell adnia az OCR kártyája számát. Az edzésre a sportolónak az OCR kártyáját (és sportorvosi igazolását is) magával kell hoznia, enélkül az edzésen nem vehet részt, a pálya zárt területére nem léphet be!

 

A versenyszimulációs edzésre nézők, családtagok, kísérők nem jöhetnek!
Kérjük, hogy a sportolók belépéskor - és utána is időközönként - használják a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt! Az edzés folyamán sporttevékenység közben a maszkviselés nem kötelező! A pálya öltözőjében, sportolásra nem használt területein az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése kötelező! Kérjük, hogy a sportolók a 1,5 m-es védőtávolságot tartsák be! A pálya üzemeltetője eltávolíthatja azt a sportolót a helyszínről, aki a fentieknek nem tesz eleget. 
A sportolóknak belépéskor alá kell írniuk az edzésen történő részvételhez szükséges felelősségvállaló nyilatkozatot, valamint a covid-nyilatkozatot! Kérjük, hogy aki lázas, hőemelkedése van, köhög, vagy bármilyen egyéb, covid-ra utaló tünetet észlel vagy észlelt magán az edzést megelőző 14 napon belül, továbbá aki covid-fertőzött személlyel egy háztartásban él, ne vegyen részt az edzésen! Aki átesett covid-fertőzésen, kérjük, hogy csak akkor jelenjen meg az edzésen, ha a pozitív teszt óta eltelt legalább 21 nap és az edzés időpontját megelőzően legalább 3 napja már tünetmentes!
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött és az edzésen résztvevők száma limitált. Regisztrációs díj a nevezési linken keresztül Amennyiben a sportoló nem tud betegség vagy egyéb ok miatt részt venni az edzésen, úgy kérjük, ezt az edzés szervezőjénél haladéktalanul jelezze, hogy ezáltal más érdeklődő sportolók lehetőséget kapjanak a részvételre!

 

Szabályzat: 

Csak 800 m, de 30 akadállyal!

A célja
Lehetőség biztosítása igazolt verseny sportólók számára a Korona vírus miatt kialakult helyzetben. Cél saját magunk megmérettetése, motiválása a további felkészülésre a Korona vírus utáni időszakra, amikor már a tömeges versenyek is megrendezésre kerülhetnek.

Tibike pályája bemutatása
A Tibike pályája néven ismert pálya egy Spartan és OCR akadálypálya 34 különböző akadállyal, amelyek a Spartan Race versenyek és az OCR versenyek világából ismertek. Az akadályok között vannak ügyességre épülők, ahogy a koordinációra, gyorsaságra és erőre épülő akadályok is megtalálhatók.
Az akadálypálya folyamatosan bővül és fejlődik, sok Spartan és OCR versenyző készült és készül is fel itt a versenyekre.
Tibike pályájának tulajdonosa Hegedűs Tibor, aki saját maga is sokszoros Spartan és Trifecta teljesítő, illetve rendszeresen méretteti meg magát OCR, illetve futóversenyeken is. Társa Kovács Marianna, többszörös kick-box magyar bajnok (light-contact és full-contact), illetve Spartan és OCR AG dobogós helyezett.
A Pandémia után a pálya nem csak profi és már jártas versenyzőket, sportolókat vár, hanem várja a kezdőket is, akik érdeklődnek az akadályedzés iránt és szeretnék ezt a mozgásformát kipróbálni. Edzéseinken igény esetén segítséget és tanulási segítséget is biztosítunk.

Nevezés, Díjazás, időmérés
Az edzésen chipes időmérést alkalmazunk, amely pontos sorrend meghatározást tesz lehetővé.
Az akadályok szabályos teljesítését akadály bírók fogják ellenőrizni a sportszerűség jegyében.
Indítás egyénileg hullámokban, hogy a pályán lévők ne zavarják egymást.


Az edzés március 20.-án szombaton kerül megrendezésre az igazolt, versenyengedéllyel rendelkező sportolók számára. 
Egy versenyző 3 mért versennyel próbálkozhat március 20.-án, de úgy, hogy előre engedi azokat, akik még nem rendelkeznek mért idővel.

Az első három abszolút női és férfi helyezett oklevelet kap, illetve az első helyezett nő és férfi nyereménye egy terepfutócipő. 
A legjobb csapat pedig vándorserleget kap! Csapatba 3 fővel tudtok nevezni.
Minden teljesítő érmet kap!

A nevezési díj 8000 Ft ajándék 150 ml-es MERU Thermo krémmel. A nevezési díjból 1000 Ft-tal a Demeter Alapítvány támogatjuk.
Egy akadály teljesítését akárhányszor meg lehet próbálni, de kötelező megpróbálni! A sikertelen teljesítésért időbüntetés jár.
Figyelem! Aki sportszerűtlenül csak „imitálja” a teljesítés próbálását, az dupla időbüntetést kap az adott akadálynál, ezzel is előnyben részesítve a sportszerűséget!
A büntetés 3 perc, kivéve az utolsó akadálynál. A kampókéz kötélnél (MSR kötél) 4 perc. Egy akadályt akárhányszor meg lehet próbálni, ahányszor a versenyző szeretné mérlegelve, hogy megéri-e az időbüntetés számára.
Aki tehát sportszerűtlenül csak imitálja, hogy megpróbálja a teljesítést, tehát imitálja a teljesítést (pl. megérinti és tovább halad), az dupla büntetést kap.
Szintidő 50 perc, amelyek a büntető idők nélkül értendők.

A verseny leírása
Tartalmaz 2 db 23 méter hosszú ocr akadálysort, melyek 3-3 részre vannak bontva.

- első 23 méter akadálysor (3 részre bontva: forgó monkey – gibbon - multirig)
- magasodó palánksor (4db)
- földi egyensúly (rönk a talajon)
- magas Z fal
- alacsony Z fal
- kötélmászás
- súlyfelhúzás
- lajhármászás
- ninja 5 lépés
- hurdless (gerenda)
- balance
- kerék átforgatás
- oszlopsor
- begyűrűzve (gyűrűs pakolós)
- irka firka
- peg board (mindegy melyik módon csinálod meg, csak egy oldalról vagy megközölve)
- dárda (mindegy melyiket dobod)
- slackline (rönk van fél úton)
- 75'-os peg board (Olympos akadály másik fele)
- bender
- olympos fal
- befejező 23 méter akadálysor (Twister a piros tüskéktől kezdve – tálca ugrás és doboz – monkey bar – Ninja golyók és kúpok, rudak – MSR kötél)

mindezek szlalomozva az erdőben, gyümölcsfák között!

Akadályok teljesítése, vége:
- Z fal: elejétől végéig az adott oldalon
- kötél: meg kell érinteni a fenti csomót
- balance: a végére, a kockára rá kell lépni
- felhúzás: visszaengedésnél ne csattanjon
- nagy palánk: fellépőt mindenki használhat, fiúk és lányok is
- lajhár: szalagtól szalagig
- Olympos tüskés oldala: utolsó két lyuk (fent vagy lent mindegy)
- dárda: álljon bele 3 sec-ig
- slack line: vastól vasig (gerenda marad)
- MSR: egyik kötél és kampó a végére (a hegesztett szembe)
- multiring: utolsóra rá kell ütni, elég érinteni, bármelyik oldalról kezdhető

Bízunk benne, hogy minél többen eljöttök és versenyeztek egy jót, megméretitek magatokat!

Sikeres felkészülést és sérülésmentes versenyzést kívánunk mindannyiótoknak!

Bízunk benne, hogy sokatokkal fogunk majd találkozni!

Üdvözlettel:
Tibike pályája MFSE csapata

bottom of page