top of page
Milyen verseny hiányzott az elmúlt időszakból?

 

Balatoni futóverseny? Éjszakai verseny? A Balatonfüredi Atlétikai Club és a Magyar Futósport Egyesület bemutatja a Nemzeti Összetartozás Napja  – az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező

 

Live is Life RUN balatonfüredi éjszakai futóversenyt!

Szabályzat

 

Az esemény időpontja: 2020. június 06. 21:00-23:59

Helyszín: Balatonfüred Tagore sétány

Távok: 3,5km, 7km, 10,5km, 14km, 17,5km, 21km

Nevezési díj: 3900 Ft

Díjazás: Minden teljesítőnek egyedi érem

Versenyigazgató: Tóth Tamás

Főszervező: Baranyai Máté

A nevezési díj tartalma:

  • A versenyen való részvételt

  • Rajtszám

  • Chipes időmérés, eredménylista

  • Szponzorok kuponjai

  • Orvosi felügyelet

  • Ingyenes versenyfotók /3 fotós/

  • Befutóérem

  • Távonkénti aboszolút női férfi díjazás

A Versenyző a versenykiírást és a versenyszabályzatot a versenyre történő nevezésével magára nézve kötelezőnek fogadja el.

A maszk viselése, és fertőtlenítés az aktuális járványügyi szabályozásoknak megfelelően betartandó.

Frissítés EGYÉNILEG, a gyógytéren és a Tagore sétányon található forrásokból.

Kulacs kötelező.

Hammer csomagolt frissítés, és softkulacs korlátozott számban a helyszínen kapható.

A rajtszámátvételről, és érkezésről információval hamarosan jelentkezünk!

 

100872435_706075923267775_61633421291972

A NEVEZÉS LEMONDÁSA, CSERÉJE

 

 

A benevezett, de a versenyen el nem induló és a versenyt a fenti határidőkig le nem mondó Versenyző nevezési díját a szervezők nem térítik vissza.

 

A VERSENYEN…

 

Versenyző a kapott rajtszámot a ruházatán, jól látható helyen, levágás és behajtás nélkül köteles viselni a verseny rajtjától a célig. Rajtszámtartó használata engedélyezett. A verseny alatt a Versenyzőnek tilos elhagynia a kijelölt versenypályát. Más Versenyzők szándékos akadályozása és/vagy a sportszerűtlen magatartás szintén kizárást von maga után (lásd: „BÜNTETÉS ÉS KIZÁRÁS“ címszó alatt). A Versenyző köteles a szervezők, valamint a pályabiztosítók utasításait betartani. A versenyszabályzat megszegése a versenyből történő azonnali kizárást vonhat maga után. A versenyszabályzat megszegéséért kirótt szankciók a versenyigazgató hatáskörébe tartoznak.

 

A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá. Versenyző kijelenti, hogy a versenyen megfelelő felkészültségi és egészségi állapotban, a saját felelősségére vesz részt. Versenyző kijelenti továbbá, hogy nincs tudomása olyan betegségéről, mely a versenyen való részvételét akadályozná, egészségére veszélyessé tenné.

 

A Versenyző tudomásul veszi, hogy a verseny útvonalán előfordulhatnak olyan tereptárgyak és egyenetlenségek, amelyek miatt fokozott figyelemmel kell haladnia a versenypályán. A Versenyző tudomásul veszi, hogy a verseny szervezőit és lebonyolítóit a versenyen elszenvedett sérülésekért és balesetekért felelősség nem terheli. Versenyző kijelenti, hogy kártérítési igénnyel nem él sérülése és/vagy egészségügyi problémája esetén.

 

A Versenyző hozzájárul, hogy róla az eseményen hang- és képanyagok készüljenek, és azokat a szervezők, valamint a verseny támogatói promóciós és híradási célokból időben és térben korlátlanul felhasználni jogosultak, és ezért versenyzőt ellenszolgáltatás nem illeti meg.

 

A szervezők fenntartják a jogot, hogy időjárási problémák és/vagy biztonsági okokból megállítsák a versenyt vagy módosítsák a limitidőket.

 

BÜNTETÉS ÉS KIZÁRÁS

 

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:

Tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel vagy futókkal szemben) – azonnali és életre szóló kizárás

Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…) – azonnali és életre szóló kizárás

A verseny hivatalos személyzetének (orvos, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása – azonnali kizárás

Segítségnyújtás elmulasztása – azonnali kizárás

 

A felsorolásban nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek. Óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célba érés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

 

HELYSZÍNEK ÉS ÚTVONAL MÓDOSÍTÁSA, A VERSENY TÖRLÉSE

 

A rendezők fenntartják maguknak a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt, vagy vis major esetén módosítsák a rajt idejét, helyét, verseny időpontját vagy töröljék a versenyt. Ha az új időpont nem felel meg, akkor a nevezési díjat beszámítjuk bármely más versenyünk nevezési díjába 2020-21-ben. A befizetett nevezési díj nem vész el!!!

Rajtidők:

 

21km,17,5km     21:00-21:30

10,5km, 14,km         21:30-22.00

3,5km, 7km                 22:00-22.30

bottom of page