top of page
88133426_2240636909573427_58619565001460
Versenyszabályzat

Versenyszabályzat

 

2020. augusztus 29. 10:00 óra, Badacsonytomaj 12 km 

Előnevezés 2020. augusztus 15-ig, a helyszínen 2020. augusztus 28- án, pénteken délután vagy a verseny napján, 9:30-ig a helyszínen.

1. Nevezni egyéniben vagy csapatban lehet.

2. Nevezési díjak: egyéni előnevezés esetén: 5.000 Ft/fő, csapat előnevezés esetén: 10.000 Ft/csapat

3. Helyszíni nevezési díjak a verseny előtti napon és a verseny napján: egyéni futás esetén: 6.000 Ft/fő, csapat nevezés esetén: 12.000 Ft/csapat

4. A váltó csapat kettő vagy három főből állhat. A váltó csapatra vonatkozó nevezési díj kettő és három főből álló váltó esetén is ugyanannyi.

5. A váltó futás távjai: 3 km + 4 km + 5 km

6. A két fős váltók a következőképpen oszthatják el a távot: 7 km (első két etap) + 5 km

(harmadik etap) vagy 3 km (első etap) + 9 km (második, harmadik etap)

7. Egyéni futók indulhatnak váltó csapatban is, de a váltó csapatra vonatkozó nevezési

díjat ugyanúgy ki kell fizetni és mindkét chipet viselni.

Mind az egyéni mind a váltó versenyben nemük és életkoruk szerint kategóriákba

osztjuk a résztvevőket.

8. Kor szerinti kategória besorolások:

Felnőtt kategória: 2004. augusztus 24-én vagy korábban születettek Ifjúsági kategória: 2004. augusztus 25-én vagy később születettek

9. Díjazási kategóriák: kizárólag kategóriák szerint díjazzuk az 1-3. helyezetteket Egyéni: felnőtt férfi, felnőtt női, ifjúsági fiú, ifjúsági lány 1-3. helyezettek
Váltó kategóriák: felnőtt férfi, felnőtt női, ifjúsági fiú, ifjúsági lány 1-3. helyezettek Családi váltó: minimum egy fő 16 év alatti, 1-3. helyezettek.

10.  Vegyes csapatokat a férfi / ifjúsági fiú csapat kategóriába soroljuk.

11.  Külön díjban részesítjük a leggyorsabb helyi (badacsonytomaji vagy

badacsonytördemici vagy nemesgulácsi) férfi és női futókat.

12.  A versenyen induló legfiatalabb és legidősebb versenyzőket is külön díjazzuk.

13.  A rendezvény helyszínén a csomagok, értékek esetleges eltűnéséért a szervezők

felelősséget nem vállalnak.

14.  A versenyzők rajtból a váltóhelyekre való eljutását és a futók váltóhelyekről a célba szállítását a szervezők buszos szállítással biztosítják. A buszok indulási idejét külön személyzet irányítja, ennek módosítására a futóknak nincs lehetőségük.

15.  A váltó tagok a váltóhelyekre való eljutáskor a KRESZ szabályaira kiemelten figyeljenek, a váltóhelyeken való tartózkodás ideje alatt kérjük minden futó körültekintően, fegyelmezetten várakozzon.

16.  A váltóhelyeken átöltözési lehetőséget nem biztosítunk a futóknak, csak mosdó használatot. Ruhatár kizárólag a versenyközpontban lesz.

17.  Az előnevezettek nevük és a regisztrált személy adataik megadásával tudják a verseny előtti napon vagy a verseny napján felvenni a futás emblémázott pólóját és az időmérő chipet a versenyközpontban.

18.  Az időmérő chipet a bokára vagy karra kell rögzíteni, melyet a futás teljes ideje alatt viselni kell. Kizárólag ebben az esetben tudunk időt mérni az indulóknak.

19.  Az időmérő chipet a versenyzők a célba érést követően kötelesek a szervezőknek leadni. A le nem adott chipekért a szervezők darabonként 2500 Ft kártérítést kérhetnek.

20.  Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki az időmérő chipet nem szabályosan viseli, valamint aki nem teljesíti a futás távját, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki. A versenyzők kötelesek a Rendezők kérésére a személyes adatainak hitelességét bizonyítani (például személyi igazolvány bemutatásával). Amennyiben ennek a felszólításnak nem tesz eleget, a Versenyző tudomásul veszi, hogy versenyből kizárásra kerülhet.

21.  A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.

22.  A versenyen bármilyen jármű, kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.

23.  A jótékonysági futáson görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám (időmérő chip) nélkül futni tilos.

24.  A futáson kutyával futni tilos.

25.  A futáson babakocsival csak saját felelősséggel vehetnek részt a futók.

26.  A versenyen időmérő chip nélkül futni tilos, az időmérő chip hiánya a futó kizárását /

kiállítást vonhat maga után.

27.  A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi – és reklámtevékenység, vagy

bármilyen rendezvény /futóverseny népszerűsítése csak a rendezők írásbeli engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

28.  A futás rendezői fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák.

29.  A futáson való részvétel lemondása 2020. augusztus 15-ig lehetséges, írásos formában.

(Kizárólag a dulorefutunk@gmail.com e-mail címre érkező lemondásokat tudjuk elfogadni.) Az előzetesen befizetett nevezési díjat csak ebben az esetben tudjuk visszautalni.

Az előnevezett egyéni futó vagy csapat dönthet úgy, hogy a befizetett nevezési díjat a jótékonysági célra felajánlja, ebben az esetben az előnevezésért járó futópóló természetesen átvehető meghatalmazott által vagy utólagos egyeztetés után.

30. Átnevezési igényt egyéni futásról váltó futásra vagy váltó futásról egyéni futásra csak 2020. augusztus 20-ig tudunk elfogadni, kizárólag írásos formában. (e-mail cím:

dulorefutunk@gmail.com) Egyéni nevezésről csapat nevezésre való módosításkor a befizetett nevezési összeget belekalkuláljuk az új, csapat nevezési díjba. Csapat nevezésről egyéni nevezésre való áttérés esetén nem jár pénz visszatérítés.

31.  Nevezés átruházására 2020. augusztus 20-ig van lehetőség, kizárólag írásos formában történt igény alapján. (info@futosport.hu) Az egyéni nevezés is átruházható új futóra, és a váltó csapattagjainak neve is módosítható eddig az időpontig, természetesen az új futók adatainak megadásával.

32.  Magyarországi előnevezőknek a regisztrációnál megadott e-mail címre elektronikus számlát küldünk; külföldi előnevezőknek a helyszínen adjuk át a papíralapú számlát; a helyszínen nyugtát (vagy külön kérésre számlát) adunk; magánszemélyeknek egy e- mail címre csak egy számlázási név+cím adható meg; a versenyző választhat, hogy magánszemély vagy valamely szervezet nevére kéri-e a számlát.

33.  A jótékonysági futás emblémázott pólóját kizárólag az előnevezettek és a verseny előtti napon, a helyszínen nevezők nevezési díja tartalmazza.

34.  A futás útvonala közforgalmú utakat is érint, melyeken a KRESZ vonatkozó előírásainak betartása kötelező!

35. A nevezéssel minden versenyző elfogadja a versenyszabályzatban, valamint az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

36. A rendezvényről a verseny útvonalán, valamint a rajt előtt és az eredményhirdetéskor a rajt területen fotók és filmek készülnek, amit a rendezők megjelenítenek a verseny honlapján és kiadványaikban.

37. A versenyen való részvételkor a versenyzők tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket és videókat a szervezők szabadon felhasználhatják reklám tevékenységeikhez.38. A észtvevők tudomásul veszik, hogy a jótékonysági futást követően a verseny hivatalos végeredménye megjelenhet futó oldalakon, ahol alapadataik szerepelhetnek, úgy, mint név, település.

39. A verseny időtartam alatt szakképzett elsősegélynyújtók állnak készenlétben. Viszont

bármely versenyző egészségi állapotából és felkészületlenségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

40. A futás útvonalán minimum három frissítőpontot biztosítunk. Az első frissítőpont és a második frissítőpont megegyezik a váltóhelyek helyszínével. A harmadik „fröccs” frissítés cél előtt kb. 800 méterre lesz elhelyezve.

Nagy meleg esetén egy újabb frissítőpontot állítunk fel a cél előtt kb. 2 km-re.

41.Extrém, a résztvevők biztonságát veszélyeztető időjárás esetén a jótékonysági futás rajtjának időpontját módosíthatjuk az esemény napján.

Lezárult
bottom of page